Parkeerterreinen in Nijkerk

25 mrt. 2020

Hoe werkt het nieuwe systeem?

Met het nieuwe parkeersysteem halen bezoekers bij het inrijden van de parkeergarage een kaartje uit de automaat bij de slagboom. Het kenteken wordt vervolgens op het kaartje geprint. Bij terugkomst betaalt de bezoeker bij de betaalautomaat. Met het nieuwe systeem is het niet meer nodig om het betaalde parkeerkaartje aan te bieden bij de uitrit. Bij het uitrijden opent de slagboom namelijk automatisch op basis van het kenteken.

Vergunninghouders kunnen op basis van hun kenteken de parkeerterreinen eenvoudig in- en uitrijden. Op dit moment kunnen vergunninghouders hun bezoek laten parkeren met parkeerdagkaarten, deze parkeerdagkaarten worden in de toekomst vervangen door uitrijkaarten.

Voor meer betaalgemak kunnen bezoekers contant, met bankpas, creditcard en ook contactloos betalen. De bezoeker kan er ook voor kiezen bij de uitgang met creditcard of contactloos te betalen.

Aantrekkelijker centrum

De gemeente wil zich hard maken voor een levendig centrum. Gastvrij parkeren hoort daar bij. Met achteraf betaald parkeren kan een bezoeker relaxter shoppen, zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Je betaalt ook nooit teveel. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd en loopt geen risico op een boete als je wat later terug bent bij je auto.